Akoestische oplossingen
Akoestiek speelt een belangrijke rol bij de inrichting van een controlekamer. De oorzaak van slechte akoestiek is vaak de afwezigheid van voldoende materiaal dat geluid absorbeert. Harde materialen weerkaatsen het juist. Te veel geluidshinder in een kantoor kan een gebalanceerde werkomgeving in gevaar brengen. De meeste geluidsoverlast wordt veroorzaakt door onszelf. De menselijke stem. U moet dan bv. denken aan een telefoongesprek van een collega of een onderling overleg. Daarbij komen nog de geluiden van printers, klimaatsysteem en andere apparaten die overlast bezorgen. Hierdoor bent u vaker afgeleid, minder productief en kunnen er fysieke klachten ontstaan.
Materiaal Het absorberen van geluid middels akoestisch absorberende panelen. Dit zijn niet zomaar panelen, maar dikke panelen tot 42mm. met een hoge absorberende waarde van 0.96 bij een frequentie van 500Hz. De absorptiewaarde geeft de akoestische prestatie van materialen weer. De waarde (tussen 0 en 1) geeft aan in welke mate het materiaal geluid opneemt en omzet in warmte. Bij een waarde van 0 vindt geen absorptie plaats maar wordt het geluid weerkaatst. Bij een waarde van 1 worden geluidsgolven volledig geabsorbeerd.
Toepasbaar in alle situaties. Akoestische panelen vrijstaand, op werkplek of hangend aan plafond.
De akoestiek verbeteren kan op verschillende manieren en daarom zijn er diverse akoestische oplossingen mogelijk. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek.